Classes

Classes

Classes kommer hållas på lördagar i Rissnehallen.
Prep Level 1 – Level 2 kl 12.00-13.00
Level 3+ kl 13.00-14.00
Pris: 100kr/person

Anmälan och datum för classes hittar du här!

Vad är en class?
Classes är ett tillfälle utanför ordinarie träningstid att jobba extra på ett visst moment tillsammans med andra på samma nivå. Våra classes hålls av erfarna tränare med stor kompetens inom sina områden.

Vilka kan delta?
Alla födda 2011 och tidigare, samt har en licens hos svenska cheerleadinngförbundet(oavsett föreningstillhörighet) kan delta. Licens krävs för att den aktiva ska vara försäkrad. Ansvaret på detta ligger hos den aktiva, inte dynamite cheerleading. Alla som tränar och/eller tävlar i en förening i Sverige innehar licens. 

Hur går det till?
Här nedan finns en guide över vilka olika moment som ingår på respektive class. Man går in via länken, väljer tillfälle, sedan väljer man som tillval vilken level man vill gå.
Obs! Viktigt vid stunt-class att man kommer en hel grupp. Bokning sker fortfarande individuellt, fyll i namn på resterande medlemmar i gruppen på anvisad plats i formuläret. 

Välj betalsätt i sista steget i bokningen(kort eller faktura). Det är först till kvarn som gäller. 
Avbokning senast 24h innan för återbetalning. Senare avbokning återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. 

Vilken class ska jag välja? 
Classes är indelade i olika nivåer för att vi ska kunna lägga fokus på rätt sak för just dig eller din stuntgrupp. Välj den nivå som du ÄR på – vi ser till att din utveckling sker i korrekt takt och ordning. 

Gympa:

Prep Level 1 -Level 2
Här jobbar vi på handståenden, hjulningar, rondater, mjukisar fram och bak, handvolter, flickisar, förövningar till salto.  Vi blandar både stilla och springande gymnastik med förövningar och styrkeövningar för att hitta korrekt teknik och bygga upp en säkerhet i varje moment.

Level 3+ 
Här jobbar vi på grupperad, pikerad, och sträckt salto, skruvar, frivolter, kombinationslängor. 
Vi övar både stilla och springande gymnastik med förövningar för att hitta korrekt teknik och bygga upp en säkerhet i varje moment. 
Obs!! Här är det viktigt att man redan kan till och med flickis och har börjat öva på grunderna i saltos.

Stunt:

Prep Level 1 -Level 2
Här jobbar vi på korrekt teknik i grunder, för att ge optimala förutsättningar att senare kunna avancera.  Här jobbar man på tex: häng, double base, extention, cradles, lib i prep nivå, extended lib, inversions, libbar med trick, raka baskets. 
Vi gör både förövningar och stuntsekvenser blandat med styrkeövningar för att få fram korrekt teknik i grunderna. Under tävlingssäsong finns det möjlighet att få hjälp att öva på sitt tävlingsstunt. 

Level 3+
Här fokuserar vi på lite mer avancerade stunt. Det är viktigt att gruppen klarar av allt i level 1-2 med korrekt teknik för att kunna avancera i level 3+. Vi jobbar på tex: rotationer upp (360, 540, 720 till prep/extention/lib), rotationer ner(enkel, dubbel från prep/extention/lib), release moves(ball Up, switch up, tic toc) inversions(needle, flickisuppgång, handståenden, rewinds), baskets med trick. Under tävlingssägong finns det möjlighet att få hjälp att öva på sitt tävlingsstunt. 

Vid övriga frågor, kontakta info@dynamitecheerleading.com